10

ПорЦелан

преди 9 години

О, озлобена робска душица! Даже в австралийските си мечти не можеш да си представиш че пари се изкарват с работа! Ама не, трябва други роби да ти ги изкарат - друго не си виждал и не знаеш. :)

9

Анонимен

преди 9 години

човек може да си работи това което му е интересно на всяко място на Планетата, но тука е разликата. Като магистър IT винаги съм се стремял извън комфорт зоната, затова и днес продължавам развивам това което ми е интересно но с тази разлика че мога да си позволя да си спазаря 3 синджира роби и да постигам нещата които преследвам и имам 6 цифрени доходи тук в Сидни. Много зависи от коя страна на синджира си. Лузарите да седят в БГ там им е мястото.поздрави от сидни ав$тралия и лека нощ

8

Анонимен

преди 9 години

а защо реши че аз не работя това което ми е интересно? и да ти завиждам?На такива код мънки кто тебе им подфърляме трохи, държим ги в клетката с приказки за развитиеАко не те интересува друго това е защото така създаваме систематаЗа Невърленд ти говоря. Така казваме на тези места по планетата където аутсорсваме. Невърленд е страната на Питър Пан където хората не порастватЗа мен подробностите винаги са били от значение ръководя IT бизнес и имам 6 цифрени доходиПоздрави от Сидни Ав$$$$тралия

7

ПорЦелан

преди 9 години

Завиждаш ли? Аз работя това което ми е интересно за нормални пари. Това е. Другото са подробности и не ми пука за тях.

6

Анонимен

преди 9 години

до ПорЦеланами като нямаш служебен ще търкаляш личния. *** номера плащат само гориво без амортизации.И обикновено служебните автомобили се ползват плътно и за лични цели, на евреите също им е ясно затова са го измислили, инъче ще плащат и гориво и амортизация на служебните автомобили докато се ползват за лични целиИ май нещо не схващаш, явно не си и чувал, има таблица в кодекса на труда с държавите и срещу тях колко пари трябва да ти се ДАДЪТ за всеки ден престой в съответната държава.

5

Анонимен

преди 9 години

има много *** като жена ти които са на малко пари, нали затова фащат някой кат теб да им изкара парите.Конференциите по чужбина се водят командировъчни и така се осчетоводяват, в Кодекса на Труда има таблица за всяка държава колко допълнителни пари ти се дават на ръка всеки ден докато си в чужбина. На теб "холидей" ли ти го броят ***?Спокойно, горивото се плаща на всички служебни автомобили в всяка фирма.

4

ПорЦелан

преди 9 години

Мога само да отбележа че *** е ***! Горивото го плащат и на личните автомобили - социален разход. Как го осчетоводяват не ми е интересно след като го правят. Пари дневни го има само в България и те са по $35 - иначе се плащат всички разходи - самолета, хотел, храна, такси или кола под наем - за каквото и да представиш някакво листче.

3

ПорЦелан

преди 9 години

Да речем че ми го плащат. Жена ми работи в Българска чорбаджийска фирма като ТРЗ и взима 6 пъти по-малко от мен. 20 дена отпуска, като преди им беше практика да ти вземат 5 дена. Освен това за нея няма кафе, обяд и сандвичи без пари. Няма карта за цялата градска мрежа или възстановяване на фактурите за гориво. Няма конференции в чужбина. Няма спокойствие, всички са някакви нервни и крещят постоянно.

2

ПорЦелан

преди 9 години

Работя в Израелска Хай-Тек компания от 17 години. Води се ненормиран работен, т.е. до половин част на ден повече. За сметка на това отпуската е 25 дена. Води се сметка и на ден трябва да имаш поне по 8 часа и половина - половин час за обедна почивка. Ако се наложи да поработиш повече може да си тръгнеш друг ден по-рано или да дойдеш по-късно. Ако нямаш часовете си пускаш отпуска или компенсираш като оставаш повече. Ако се наложи да се остане повече се поръчва вечеря, за тези без коли - такси.

1

Пеликан с птичи грип

преди 9 години

В представителствата на чуждестранни фирми у нас, още на интервюто за свободно работно място те предупреждават, че понякога ще се налага да оставаш след работно време, но за извънреден труд няма да ти се доплаща.