Снимка: photl.com

Има много неща, които родителите трябва да споделят с децата си, преди те да пораснат, защото тези уроци ще останат завинаги. Възпитанието не е само поредица от думи, назидания и съвети, които задължително да бъдат спазени, след като бъдат изречени.

Децата се вслушват, едва когато усетят личния ви пример, или по-късно в живота си, когато осъзнаят колко прави сте били, когато сте им казвали определено нещо. 

При момчетата възпитанието е тънка струна. Не че при момичетата не е, но за да се възпита силен, достоен и самостоятелен млад мъж, е необходимо не само да има добър мъжки авторитет за пример, но и отзивчива и разбираща майчина фигура. 

В какво трябва да уверите сина си преди да порасне и какво е добре да не пропускате да му споделите, вижте в следващите редове. 

„Всичко е наред, ако не те бива в спорта!“ 

Широко залегнало е мнението, че истинските мъже са добри в спорта и се очаква от тях един ден да просълзят майките си, печелейки редица медали и титли. Този стереотип потиска много малки момченца, които не са толкова добри на футболното игрище и часовете по физическо по-скоро смазват мъжкото им самочувствие, отколкото обратното.

Затова постарайте се момчето ви да разбере, че липсата на спортна дарба не го прави по-малко мъж от останалите момчета, а че просто трябва да открие своя личен талант, който да развие един ден! 

„Научи се да готвиш, подреждаш и изпираш мръсните си дрехи!“ 

Много често се получава така, че порасналите момчета, превърнали се в мъже, биват своеобразно „предадени“ от майката на бъдещата им съпруга, която поема щафетата по дундуркането на порасналото бебе. И този факт се превръща в бъдещ повод за множество раздори и битови разправии в младото семейство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase