Снимка: БТА

Мъжът, който рани с нож посред бял ден двама полицаи в Брюксел и счупи носа на трети миналата седмица, не е терорист, както съобщи прокуратурата след инцидента. Той е имал личен мотив да посегне на униформените. Това заяви неговият адвокат при гледането на мярката му в съда.

43-годишният бивш военен бил ударен от полицейски автомобил при пътен инцидент на магистралата преди две години. Той пострадал сериозно и бил принуден да се откаже от кариерата си на кикбоксьор. Понеже смятал, че виновниците за инцидента не са получили справедливо наказание, Хишам Д. решил да си разчисти сметките с полицията.

Още по темата

Миналата сряда посред бял ден той нападна с нож на улица в брюкселския квартал "Скарбеек" двама полицаи като прободе единия във врата, а другия в стомаха. Той беше прострелян в крака от трети полицай, като при опита да бъде задържан, му счупи носа.

Полицията арестува и брат му като първоначалното разследване се насочи към терористичен заговор заради подозрения, че двамата братя са поддържали връзки с радикализирани мюсюлмани.

Адвокатът на двамата отрича тази версия, като обяснява случката с лични мотиви. Двамата братя остават в ареста. Защитата не е искалате да бъдат пуснати под гаранция.

След пътния инцидент Хишим е трябвало да се откаже от хобито си - кикс бокса, както и от плановете си да стане треньор. Той е белгийски гражданин, бивш войник и баща на 5 деца.

Следствието не е коментирало версията на защитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase