Снимка: Reuters

Въпросителните около болестта на кандидатката на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън стават все повече. Чудно е и защо Клинтън прегръща момиченце, след като напуска апартамента на дъщеря си в Ню Йорк, въпреки че е болна от пневмония.

Още по темата

Беше й поставена тази диагноза, след като й прилоша на церемонията по случай 11 септември. Затова се поставя и въпросът защо Клинтън влиза в контакт с дете, предвид че болестта се предава по въздушно-капков път, пише "Дейли мейл".

"Кандидатите са редовно заедно с десетки хиляди хора в затворени помещения. А това е идеална среда за предаване на респираторни вируси", коментира Уилям Шафнер, експерт по инфекциозни болести.

На Клинтън й призля, докато присъстваше на възпоменателна церемония за жертвите от атентатите на 11 септември 2001 г. Тя се прибра в дома си край Ню Йорк и бе прегледана от лекар, който я е посъветвал да си даде почивка и да промени графика на предизборната си кампания.

На видео се вижда как тя залита след церемонията и нейни сътрудници я подкрепят, което породи серия от спекулации.

Вчера обаче Клинтън увери, че се чувства по-добре и няма търпение да продължи предизборната си кампания.

"За минута получих световъртеж и загубих равновесие. Но щом влязох в колата и седнах, веднага се почувствах по-добре", каза тя.

Тя призна, че не е спазила лекарския съвет да си вземе почивка, след като била диагностицирана с пневмония. Клинтън каза, че първоначално не е разкрила болестта си, защото не мислела, че е кой знае какво, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase