Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Словакия Роберт Фицо отново беше опериран и все още е в сериозно състояние, предаде Франс прес. Новината съобщи словашкият министър на отбраната Робърт Калиняк.

Още по темата
"Той беше подложен на близо двучасова операция. Състоянието му е все още много сериозно. Ще са нужни несъмнено няколко дни, за да видим как се развиват нещата", каза Калиняк.

По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер.

Следователите отведоха предполагаемия извършител на нападението в апартамент, който той споделял със съпругата си в град Левице, според кадри на телевизия "Маркиза“.

"Полицията остана в апартамента в продължение на няколко часа. Те отнесоха компютър и документи от апартамента", съобщи частната телевизия.

Медиите идентифицираха нападателя като Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години. Вчера той беше обвинен в опит за убийство заради тази атака, която полицията определя като политически мотивирана.

Фицо беше прострелян в сряда, когато искаше да поздрави множеството след изнесено заседание на министерския съвет в град Хандлова, в Централна Словакия, на около 80 километра от Левице. Той беше транспортиран в болницата в Банска Бистрица за операция, продължила пет часа. Атаката потресе Словакия. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase