Снимка: архив, Ройтерс

Президентът Барак Обама заяви, че е възможно Русия да се опита да повлияе на президентските избори в САЩ, по повод хакерските атаки на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, зад които според експерти стои Русия, предаде Ройтерс.

"Всичко е възможно", заяви Обама в интервю по NBC нюз в отговор на въпрос дали Русия ще се опита да повлияе на изборите на 8 ноември.

Президентът на САЩ съобщи, че ФБР разследва изтичането на повече от 19 хиляди имейла от комитета, от които се вижда, че той е фаворизирал Хилари Клинтън за сметка на Бърни Сандърс за кандидат-президентската номинация.
"Това, което знаем, е, че руснаците извършват хакерски атаки срещу системите ни, не само правителствените, но и частните", каза Обама.

"Какви са мотивите не мога да кажа със сигурност. Знам само, че Доналд Тръмп неколкократно изрази възхищение от Владимир Путин, наричайки го силен лидер."

Смятам също, че в Русия има доста благоприятни писания за Тръмп, допълни Обама.

Вчера кремълският говорител Дмитрий Песков отхвърли обвинението, че Русия стои зад хакерската атака срещу Демократическата партия, припомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase