Снимка: БТА

"Много, много ме беше страх".

Това са думите на 50-годишната Ели от Пазарджик. Българката, която се оказа на метри от куршумите в търговския център в Мюнхен. Сънародничката ни е част от статистиката на ранените при трагедията. За щастие – не сериозно.

Ели пристига в баварската столица, за да гостува на сестра си. Възнамерява и да търси работа, защото в родния Пазарджик от много време препитание няма.

Още по темата
В злополучната петък вечер влиза в "Олимпия", за да си купи храна. Изведнъж всички около нея започват да бягат. Тя пита какво се случва и й казват, че в мола има терористи.

"Много, много ме беше страх", казва Ели пред "Нова телевизия". Тя не видяла нападателя, защото се опитвала да се спаси.

Ели е ранена по време на паниката. Тя паднала, повлечена от уплашената тълпа. Тогава е счупила ръката си. Двама немци й помогнали да се изправи на крака. Заедно със сестра й отиват пеша до болницата.

Та тя вече била посетена от консула на страната ни в Мюнхен. До момента тя е и единствената българка, за която се знае, че е пострадала при нападението в мол "Олимпия".

Състоянието на сънародничката ни е добро, но в понеделник й предстои операция на счупената ръка. След като се възстанови, възнамерява да се върне в България. Знае, че надали ще намери работа, но вярва, че в родината животът й ще е по-спокоен.

Друга наша сънародничка – Ева, пък разказа за това как се е спасила от куршумите. Била само на две пресечки от мястото на стрелбата, когато разбрала, че нещо се случва и така избегнала преминаването в опасния район.

Ева смята, че германските власти вероятно прикриват факта, че атаката е била терористична. Това се правело с цел да не се нагнетява напрежение към мигрантите в страната и да не се критикува политиката на правителството спрямо тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase