Снимка: Twitter

Издирваният оцелял от вчерашните атентати в Брюксел е Наджим Лакрауи, съобщава "SkyNews". Той е третият идентифициран атентатор освен братята Халид и Брахим ел Бакрауи, които се взривиха и отнеха живота на десетки души в Брюксел.

Още по темата

Охранителните камери са заснели предполагаемите атентатори малко преди взривовете на брюкселското летище "Завентем". На снимките се виждат трима мъже, а двама от тях носят ръкавица на едната си ръка. Според експерти това вероятно им е помогнало да скрият детонаторите на бомбите или на коланите с експлозиви.

24-годишният Наджим Лакрауи е издирван от властите и е заподозрян, че е създал експлозивите, използвани и при парижките атентати. Негово ДНК е било намерено на коланите с експлозиви, използвани в зала "Батаклан" и пред "Стад дьо Франс".

Разследващите обявиха в понеделник, ден преди атентатите, че Лакрауи е пътувал през септември до Унгария със Салах Абдеслам, основният заподозрян за парижките атентати. 

Припомняме, че при кървавите атентати вчера в Брюксел загинаха 34 души, а ранени бяха над 250 души.

Всичко започна около 8 часа с два последователни взрива на брюкселското летище "Завентем". Малко по-късно на централната метростанция "Малбек" в центъра на Брюксел също се взриви бомба.

Целият транспорт в Брюксел беше блокиран, метрото и влаковете не се движеха.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атаките, като обвини Брюксел, че атакува исляма и ислямските народи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase