Снимка БГНЕС, архив


Генерал Юрий Кузнецов, ръководител на отдел "Човешки ресурси" в министерството на отбраната, "е арестуван" по подозрение в "престъпна дейност", цитира агенция ТАСС източник от правоохранителните органи.

Офисът и домът му са били претърсени в рамките на разследването на военния отдел на Следствения комитет на Русия, който отговаря за основните разследвания в страната.

Назначен на поста си през май 2023 г., генерал Кузнецов е оглавявал отдел на руския Генерален щаб между 2010 и 2023 г.

Това съобщение идва в момент, когато руският заместник-министър на отбраната Тимур Иванов вече беше арестуван по обвинения в корупция в края на април и поставен в предварителния арест. Руското правосъдие го обвини във "вземане на подкупи в големи размери".

Началникът на отдел "Личен състав" в руското министерство на отбраната е обвинен във вземане на подкуп под формата на вила на полуостров Кубан.

Подкупът за Кузнецов не е бил под формата на пари. За покровителството на бизнесмена, според разследването, той е получил вила с парцел в Краснодарския край", казва събеседникът на агенцията. Стойността на този имот все още не е установена.

По данни на ТАСС стойността на парцела е 7,5 млн. рубли., а на вилата - почти 23 млн. рубли. Изданието твърди, че имотът е регистриран на съпругата на Кузнецов./БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase