Снимка: Twitter

Белгийското следствие обяви за издирване нов предполагаем участник в атентатите в Париж. Това е 30-годишният Мохамед Абрини, който е идентифициран като човекът, докарал Салах Абдеслам в във френската столица, два дни преди атентатите.

Още по темата

Мъжът, чието гражданство не се уточнява, е заснет от камерите на бензиностанция да се качва с безалкохолни и чипс в черното Рено "Клио" с белгийска регистрация, което по-късно е използвано от терористите и при самата атака. Полицията разпространи негови снимки и от магазина на бензиностанцията.

Абдеслам също бил заснет от камерите около 19 ч на 11 ноември край Ренсон (на магистралата за Париж), но полицията не е разпространила тези кадри.

Абрини и Абдеслам са пристигнали заедно в Париж. Двамата са с издадена международна заповед за арест. Абрини е описан като "опасен и вероятно въоръжен". Полицията съветва гражданите да не се опитват да го задържат, а да съобщят незабавно на властите. Той също е 1,75 м висок, както и Абдеслам, с атлетично телосложение и слабо лице.

Нов развой за терора в Париж: Той е въоръжен и опасен

Германската полиция също не можа да намери днес осмия терорист в провинция Северен Рейн-Вестфалия, до източната граница с Белгия, след като бе получен сигнал, че Абдесалм е забелязан там. Операцията бе прекратена.

Вече е известно и името на арестувания в неделя в Брюксел мъж, на когото вчера бяха предявени обвинения в участие в терористична група и в съпричастност към атентатите в Париж.

Али О. е взел Абдеслам с колата си, след като двама други приятели са го върнали от френската столица в Брюксел след атаките, при които загинаха 130 души. Той е френски гражданин, на 31 години.

Междувременно още един човек, арестуван вчера, е задържан за допълнителни разпити. Неговата самоличност още не е известна, както и ролята му в терористичния акт. Останалите 19 души, задържани при мегаоперацията в неделя и понеделник, са освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase