Снимка: кадър YouTube

Стрелба, счупени стъкла, преобърнати маси и паника, примесена с необикновена смелост пред лицето на смъртта. Това са кадри от атаките в Париж, които "Daily Mail" разпространи.

Охранителните камери от един от ресторантите, станал сцена на кървавите атентати, показват безмилостната жажда за убийства на един от атентаторите и смелостта на една от нарочените му жертви.

А една от жените, попаднала пред полезрението му, се оказва с изумителен късмет - автоматът на джихадиста засича точно когато той опитва да я застреля. Това спасява живота ѝ.

20-годишна сервитьорка пък проявява смелост и успява да скрие не само себе си, но и по-възрастна ранена жена зад бара, докато джихадистът на ИД стреля напосоки в ресторанта.

Като по чудо, всички в заведението - и персонал, и клиенти - оживяват. За съжаление обаче човек, който е отишъл до там просто, за да си вземе пица, е застрелян в гръб и умира на място.

Според британският таблоид стрелящият е именно "мозъкът" на атентатите в Париж - 26-годишният Салах Абдеслам, най-издирваният човек в света в момента. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase