Снимка: bgonair.bg

Активисти от групата на Анонимните, които обявиха война на Ислямска държава, започнаха да разкриват подробности за профили на предполагаеми терористи в социалната мрежа Twitter. Според Анонимните успешно са отстранени около 5 500 профила. Това е и най-голямата операция на групата досега, насочена срещу джихадистите!

Активисти от Анонимните събират списъци с акаунти и интернет страници на екстремисти, в които се съдържат подробности, включително и физически адрес на член на групировката, който набира последователи в Европа.
Засега обаче не може да се потвърди дали "Анонимните" са идентифицирали правилно предполагаемите терористи.

Иначе атаките срещу позиции на Ислямска държава продължават. Франция вече няколко дни сериозно бомбардира позиции на джихадистите в Сирия. Очаква се френският самолетоносач "Шарл дьо Гол" да бъде предислоциран от Персийския залив в източното Средиземно море, за да бъде включен във военните операции в Сирия.

Това ще утрои ударния капацитет на френските въоръжени сили, участващи в тези операции. Париж заяви, че ще мобилизира международната общност и ще продължи кампанията в Сирия.

Френският президент Франсоа Оланд разговаря по телефона с руския си колега Владимир Путин и двамата са се договорили да засилят сътрудничеството във военните си действия срещу Ислямска държава.

Москва удвои своите удари срещу джихадистите, след като Кремъл заяви, че иска възмездие за лицата, отговорни за свалянето на самолета над Синайския полуостров.

"Трябва да се координираме с Франция относно действията, които предприемаме в региона. Необходимо е да установим пряк контакт с френския флот. Заедно ще се борим като съюзници, както по море, така и по въздух", заяви Путин.

Москва атакува цели в Сирия с изстрелвани от кораби крилати ракети и със стратегически бомбардировачи.
Съединените щати и Турция пък започват операция, която трябва да осигури сигурността по северната сирийската граница, която се ползва от "Ислямска държава" като доходен контрабанден маршрут.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase