Снимка: bgonair.bg

"Това, което стана снощи в Париж потвърждава всеки ред от книгата на Ориана Фалачи, която издадох преди 8-9 години, "Троя продължава гори". Както писа тя – и както каза в своя лекция след атентатите в Ню йорк, за което беше обругана и осмивана: "Европа трябва да се събуди", коментира Калин Манолов, автор и водещ на Видимо-невидимо по телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му тези атентати няма да спрат да потвърждават тезата, че ислямът води безсрочна война със западния свят. Тази война се води и с оръжия, както тази нощ, но всъщност това е културна война, която поразява западния начин на живот, западното разбиране за живота, западния начин на мислене и свободата, която има на Запад, смята Манолов.

"Бомбите и взривовете са само стратегия за сплашване, която ислямистите използват, за да прекършат духа на Европа, да я сплашат, да я обезкуражат и да убият душите и идеите ни", допълни още той.

Според него Западът е изгубил страстта си и трябва да си я върне, защото за да живееш, трябва да имаш страст – трябва да откажеш да се подчиниш. Иначе отново ще се възстанови световният халифат, за който воюват ислямистите.

Калин Манолов смята, че в същото време трябва и надежда, защото както и Фалачи казва: "Много битки може да бъдат изгубени, но войната ще бъде спечелена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase