Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин нарече провокация терористичния акт в Турция, предаде ТАСС. Агенцията цитира интервю на Путин за журналиста Владимир Соловьов, откъс от което е бил излъчен снощи.

Още по темата
"Това, което стана в Турция - ще се възползвам от случая, за да поднеса съболезнованията си на турския народ и на президента на Турция - това, разбира се, е нагло терористично нападение, престъпление с много жертви и, разбира се, опит да се дестабилизира ситуацията в тази приятелска ни страна, още повече, че това се прави по време на избирателна кампании", каза Путин. "Това е явна провокация", добави той.

Руският лидер изрази увереност, че борбата с тероризма трябва да се води с общи усилия. 

Двойният самоубийствен атентат, извършен в Анкара срещу мирна демонстрация, организирана от прокюрдската опозиция, е атентатът с най-много жертви в историята на Турция.

По-рано вечерта анонимен източник от прокюрдската Демократична партия на народите съобщи, че жертвите са нараснали на 97.

Ранените са 246, 48 от тях все още се намират в интензивни отделения.

Президентът на САЩ Барак Обама се е обадил на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, за да му изрази съболезнования във връзка с бомбените взривове, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки Анадолската агенция.

Обама е уверил Ердоган, че САЩ ще продължат да подкрепят Турция в борбата с тероризма. По-рано Ердоган каза, че целта на атентата е да унищожи "мира и стабилността" в Турция. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase