Около хиляда мигранти са влезли в Германия вчера от Австрия въпреки че Берлин изненадващо възстанови в неделя контрола по границата, предаде Франс прес.

Стотици мигранти и бежанци продължават да влизат в Германия, макар и по-малко на брой, съобщи полицейски говорител в баварския град Фрайласинг.

"Управлението на федералната полиция в баварския град Розенхайм регистрира пристигането на около 1000 души след полунощ в неделя срещу понеделник", каза говорителят.

В неделя Германия възстанови временно контрола по границите заради масирания приток на мигранти, които влизаха предимно в Бавария. В Мюнхен от 31 август са влезли 63 000 мигранти, отбелязва АФП. Мнозинството са от Близкия изток. Те са минали през Турция, Гърция, Балканите, Унгария и Австрия.

"Досега всички са отведени в Мюнхен", каза говорителят на полицията. "Ние правим нещо като предварителна регистрация, след което те се качват в автобуси и могат да бъдат изпратени из цяла Германия", добави той.

В Унгария пък решиха, че мигрантите, влизащи в страната, които не са подали молби за убежище в Сърбия, ще бъдат връщани на границата.

На въпрос дали Унгария ще връща мигранти, които не са подали молби за убежище в Сърбия, правителственият говорител Золтан Ковач отвърна: "Разбира се, тъй като това е международното законово правило, точно така ще се прави". Той каза това на южната граница на Унгария със Сърбия, добавя Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase