Снимка: bgonair.bg

Франция и Великобритания подписват споразумение за справяне с миграционната криза. Мерките, които Париж и Лондон ще вземат, са свързани със сигурността в бежанските лагери, както и с подобряване на хуманитарната помощ.

Ситуацията с мигрантите предизвика напрежение на Стария континент, след като стотици се опитаха да преминат през тунела под Ламанша, а много от тях загинаха.

Политиците във Великобритания обвиниха френската страна в проблеми със сигурността, докато колегите им в Париж твърдят, че Лондон прави твърде лесна нелегалната работа в страната.

Само в лагера в Кале живеят около 3 хиляди бежанци от Африка, Близкия изток и Азия. По данни на Европейската агенция за управление на външните граници над 107 хиляди мигранти са засечени по границите на Евросъюза през юли, което е и трети пореден месечен рекорд. Повечето от бежанците са от Сирия и Афганистан.

Над 35 хиляди мигранти достигнаха Унгария по Балканския път само през юли по данни на ЕК. Заедно с Гърция и Италия, това е третата страна, засегната най-сериозно от миграционния проблем.

Правителството в Будапеща вече обяви, че ще разположи няколко хиляди полицаи по границата със Сърбия като нова мярка за спиране на притока от нелегални имигранти.

Освен това правителството смята да предложи по-сурови наказания за незаконно вкарване на чужденци в страната. До ноември ще бъде завършено изграждането на ограда с височина от 3,5 метра и дължина 177 километра по цялата граница със Сърбия.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase