Снимка: БТА

Заур Дадаев, обвиняем в убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, се отказа от самопризнанието си за съучастие в извършването на това престъпление, предаде ТАСС.

Още по темата
За това самопризнание, направено от Дадаев в показанията му пред следствието, съобщи съдията Наталия Мушникова, която прочете постановлението за задържането му, предаде БТА.

В съда Дадаев не коментира въпроса за съучастието си в убийството, а само поиска справедлив процес, посочва ТАСС, като цитира в. "Московский комсомолец".

Дадаев е служил 10 години като заместник-командир на полк в батальона "Север" към чеченското МВР. През 2010 г. като сержант на 46-а бригада на Вътрешните войски на руското МВР, той е награден с Орден на мъжеството "за мъжество, решителност и самоотверженост, проявени при изпълнение на войнския дълг в Севернокавказкия регион".  Наградата му е връчена от Рашид Нургалиев, тогава вътрешен министър на Русия.

Другият обвиняем за убийството на Немцов - Анзор Губашев, работел в частна охранителна фирма в Москва. Той твърди, че е невинен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase