Барак Обама и Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама подписа законопроект, даващ му допълнителни правомощия по въвеждането на санкции срещу Русия и оръжейни доставки за Украйна, съобщи ТАСС, като цитира комюнике на американския държавен глава.

Обама посочи, че Белият дом "няма намерение да въвежда нови санкции съгласно този закон, но той дава на администрацията допълнителни правомощия, които могат да бъдат използвани, ако обстоятелствата го изискват".

"Моята администрация ще продължи да работи в тясно сътрудничество със съюзниците и партньорите си от Европа, да реагира на развитието на събитията в Украйна и ще продължи да определя размера на санкциите в отговор на действията на Русия. Готови сме да смекчим санкциите, ако Русия предприеме необходимите стъпки", посочи Обама, цитиран от Ройтерс.

Руският външен министър Сергей Лавров обаче предупреди, че подписаният от президента на САЩ Барак Обама закон "За подкрепа на свободата на Украйна", заплашващ Русия с нови санкции, е способен за дълго да провали възможността за нормално взаимодействие с Москва, пише БТА. Лавров каза това в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase