Снимка: Reuters, архив

Руските ученици не получават сексуално образование в училище и няма да получават в скоро време, тъй като това противоречи на морала и традициите на държавата, пише БиСиСи, като цитира комисаря по правата на децата към президентската институция Павел Астахов.

„Често ме питат кога ще имаме сексуално образование в училище. Отговарям им: „Никога“, разказва Астахов за срещите си с родители. По думите му колегите му в Европа го виждат като „идеологически враг“ заради мнението му по темата, но той продължава да си сътрудничи с тях.

Астахов заема позицията си от 2009 г. насам и още от тогава той ясно се обяви срещу въвеждането на сексуално образование.

През 2013 г. той заяви, че международните споразумения за защита на децата от сексуална експлоатация могат да доведат до „унищожаване“ на руските деца, защото те изискват обучение на това що е сексуална злоупотреба.

Предпочитаният от Астахов метод за сексуално обучение на деца е литературата. „Най-доброто сексуално образование е руската литература и литературата като цяло, децата трябва да четат повече, всичко за любовта и отношенията между половете е там“, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase