Владимир Путин на съвещанието. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще защитава собствената си сигурност и тази на съюзниците си, но че не заплашва никого, предадоха Ройтерс и ТАСС.

 "Не заплашваме никого и не възнамеряваме да бъдем въвличани в геополитически игри или интриги, камо ли конфликти, без значение кой се опитва да ни въвлече в тях и как", каза Путин на съвещание за развитието на руските въоръжени сили.

Още по темата

Същевременно той отбеляза необходимостта да се обезпечи надеждната защита на суверенитета и целостта на Русия и нейните съюзници.

По-рано днес главнокомандващият съюзническите сили на НАТО генерал Филип Брийдлав изрази дълбока тревога от милитаризацията на  украинския полуостров Крим, анексиран от Русия.  "Силно сме обезпокоени от милитаризацията на Крим. Разполаганите в Крим руски въоръжения като крилати и противовъздушни ракети имат в обсега си цялото Черно море“, каза той на пресконференция в Кие.

Брийдлав освен това изрази опасения от евентуално разполагане на ядрени оръжия в региона, като подчерта, че следи подобни развития.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase