Снимка: Mircea Iancu от Pixabay

Авиопревозвачът "Търкиш еърлайнс" планира разширяване като закупи  235 самолета. Турският превозвач преговаря с "Боинг" и Еърбъс”, съобщи Ахмет Болат, председател на управителния съвет на турската авиокомпания, цитиран от Ройтерс.

Десетгодишният план на авиокомпанията, представен миналата година, предвижда тя да разшири флота си с почти 600 самолета. През декември тя обяви сделка с "Еърбъс" за 355 твърди и допълнителни поръчки за самолети A321 с тесен корпус и A350 с широк корпус.

"Преговаряме както с "Еърбъс", така и с "Боинг" за останалите 235 самолета", заяви Болат на събитие, организирано с "Еърбъс" и "Ролс-Ройс" в Истанбул.

От авиокомпанията каза, че винаги са следвали балансирана политика между "Еърбъс" и "Боинг”. От компанията казаха, че очакват проблемитре с “Боинг” да приключат бързо. Откъсването във въздуха на голям панел от фюзелажа на самолет през януари накара "Боинг" да забави производството на най-продавания си модел летателен апарат, напомня агенцията.

Болат също така заяви, че "Ролс-Ройс" проучва евентуално установяване на капацитети за поддръжка, поправка и цялостен ремонт в Турция, както и по-нататъшно снабдяване по веригата за доставки.

Проявата имаше за цел да представи стратегическа програма, която "Търкиш еърлайнс" са изготвили съвместно с "Еърбъс"  и аерокосмически компании в Турция с цел развитие на турската аерокосмическа индустрия. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase