Снимка БТА

Началникът на генералния щаб на филипинската армия заяви, че над 70 филипински миротворци са избягали от две зони в Голанските възвишения, които бяха атакувани от сирийски бунтовници, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Генерал Грегорио Пио Катапанг заяви днес в столицата на Филипините Манила, че двете групи филипинци са се придвижили до позиции, които са достатъчно далече от каквато и да е заплаха. Според Катапанг филипинците са били обградени от бунтовници и е трябвало да отговорят с отбранителен огън, преди да успеят да избягат от седемчасова обсада.

Сблъсъците избухнаха след като сирийски бунтовнически групи, включително Фронта ан Нусра, завладяха граничния пункт Кунейтра на границата между контролираните от Сирия и Израел части на Голанските възвишения в сряда, като отвлякоха 44 миротворци от Фиджи.

Израел държи от 1967 г. около 1200 квадратни километра от Голанските възвишения - анексия, която не е призната от международната общност. Около 512 квадратни километра остават под сирийски контрол. (БТА).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase