Снимка: Reuters

Ръководителят на т. нар. Донецка народна република (ДНР), провъзгласена от проруските сепаратисти в Източна Украйна, Денис Пушилин е подал оставка по собствено желание, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на високопоставен представител на бунтовниците.

Още по темата

Заместник-председателят на парламента на ДНР Владимир Макович посочи, че в момента Пушилин се намира в Москва.

Председателят на Върховния съвет на ДНР е поискал от "законодателния орган" на самозваната република да гласува неговата оставка и тя е била одобрена от депутатите.

Пушилин заемаше поста от 11 май тази година.

Макович заяви, че е изпълняващ длъжността председател на Върховния съвет на ДНР. Той изрази очакване до следващото заседание на висшия орган на властта в самопровъзгласилата се република да бъдат издигнати кандидатури за поста.

Засега не се съобщава дали оставката на Пушилин има нещо общо с разбилия се в четвъртък вечерта Боиг 777 над Източна Украйна, където се намира Донецката народна република. При трагичния инцидент загинаха 298 души. Непосредствено след инцидента се заговори, че самолетът е бил свален от ракети земя-въздух, изстреляни от сепаратистите в Донетската народна република.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase