Снимка: Reuters

Общ преглед

Пътнически самолет Боинг-777 на малайзийските авиолинии бил свален над Източна Украйна днес, на 60 км от руската граница. Загинали са всички 295 души на борда

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2014/07/17/malaiziiski-samolet-se-razbi-nad-ukraina-niama-oceleli.232722
 

Пътническият самолет Боинг-777 на малайзийските авиолинии беше свален вчера над Източна Украйна, на 60 км от руската граница. Загинали са всички пътници на борда.

По данни на Ройтерс на борда е имало 283 пътници, от тях 154 са били холандци. Сред жертвите са и 27 австралийци, 38 граждани на Малайзия (включително 15-членният екипаж), 11 индонезийци, както и французи, белгийци, британци, германци, филипинци.

По данни, цитирани от Тhe Independent, сред загиналите са и 23 граждани на САЩ . Сред жертвите има 80 деца, а националността на 47 от загиналите не е потвърдена.

Хиляди хора се стекоха пред Посолството на Холандия в украинската столица Киев, за да поднесат цветя и свещи в памет на жервтвите на разбилия се Боинг.

В Малайзия роднини и приятели на част от пътниците се появиха на международното летище на Куала Лумпур Сепант, за да получат повече информация за близките си. Но към момента данните сочат, че всички пътници на борда са загинали.

Вижте снимки от трагедията в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар