Снимка: Reuters

Западните медии публикуват истории на хора, които по чудо не успели да се качат на разбилия се Боинг 777 на Малайзийските авиолинии. При фаталния инцидент загинаха екипажът и всички пътници на борда.

Семейна двойка с бебе от Шотландия като по чудо не са сред жертвите на разбилия се над Източна Украйна Боинг 777. Причината – нямало места на борда и не успели да се качат.

Бари Сим, който не успял да се качи на полет MH17 заедно със съпругата си Изи и тримесечното им бебе, подал оплакване в агенцията, чрез която закупил самолетните билети. При покупката на билетите Сим изрично подчертал желанието си да пътува с Малайзийските авиолинии и да бъде в един самолет със семейството си.

На летището обаче станало ясно, че самолетът е препълнен и на Сим било предложено да пътува отделно. Той обаче предпочел да презавери билетите и на тримата, за да не пътуват разделени. Така тримата били насочени към полет на Кралските холандски авиолинии.

Пред „Дейли телеграф“ Бари разказва как се е почувствал, когато разбрал какво се е случило с полета, с който е трябвало да летят. „Чувството е ужасно, стомахът ти се свива, пулсът се ускорява“, споделя той.

Жена му пък е благодарна на съдбата, че не е позволила да се качат на малайзийския самолет. „Трябва да има някой там горе, който ни е напътствал“, разказва тя. Според нея тримата са получили втори шанс.

Пътувайки към летището за новия си полет с Холандските авиолинии, Бари бил убеден, че светкавищата никога не пада на едно и също място два пъти. „Жена ми обаче не се чувстваше така – последното нещо, което искаше сега, е да пътуваме със самолет и то към Куала Лумпур“.

Двойка от Аделиаде, Южна Австралия, също извадила късмет, като решила да отпътува ден по-рано от Амстердам.

Симоне Ла Поста и жена му имали резервиран полет до Куала Лумпур и трябвало да пътуват с разбилия се Боинг.

„Променихме решението си и решихме да пътуваме в понеделник. Сега е малко странно, защото ако бяхме тръгнали ден по-късно, днес нямаше да сме тук и да си говорим“, разказват двамата пред екип на ABC.

29-годишният професионален колоездач Мартен де Йонхе също се разминал със смъртта по случайност. В последния момент той решил да пътува с полет в неделя, който бил с 300 евро по-евтин и в който имало само едно свободно място. Де Йонхе веднага го резервирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase