Снимка: Reuters

Срокът, даден от украинските власти на проруските сепаратисти в град Славянск да сложат оръжие и да прекратят окупацията на правителствени сгради, изтече без признаци бунтовниците да се подчинят, съобщи кореспондент на Ройтерс.

Още по темата
Според кореспондента в 9 часа местно време тази сутрин над градското управление на милицията (едната от двете превзети от сепаратистите сгради) в града все така се вее руското знаме, а маскирани мъже продължават да се събират зад барикадите, издигнати от чували с пясък пред зданието. Камион е докарал още автомобилни гуми за укрепване на барикадите.

След вчерашната антитерористична операция на украинските власти срещу сепаратистите обстановката в Славянск тази сутрин е спокойна, съобщи Франс прес. В града е спокойно и към 9.30 ч. по Гринуич не се чува шум от сблъсъци, предаде кореспондент на АФП.

Русия призова Киев да прекрати "войната срещу собствения си народ" и поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, превърнало се в "диалог на глухи" между Запада и руснаците, отбелязва Франс прес.

Според Ройтерс в Славянск - град със 120 000 жители, където сепаратисти освен щаба на полицията държат и сградата на държавната служба за сигурност - се усеща напрежение във въздуха, въпреки че хората се опитват да вършат ежедневните си ангажименти. Пред централата на полицията има около 40 души, които са там в знак на солидарност с бунтовниците и се топлят край горящите във варели огньове, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase