Снимка: БТА

Украйна обяви, че Крим е подложен на въоръжена инвазия. 2000 руски войници са били транспортирани по въздуха в Симферопол, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обвини Русия в открита агресия срещу Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В телевизионно интервю той призова руският президент Владимир Путин да прекрати незабавно тази агресия и да изтегли руските войски от Крим.

Още по темата
Турчинов обвини Москва, че действа по грузински сценарий. "Провокират конфликт и анексират територия", заяви той в намек за действията на Русия по време на войната с Грузия през 2008 г. за грузинските сепаратистки области Южна Осетия и Абхазия.

Летището на столицата на украинската Автономна република Крим Симферопол е затворено до 21 ч. московско време (19 ч. българско време) утре, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на служители на аерогарата.

"Летището е затворено. Всички полети са отменени", заяви дежурният по сигурността. Той отказа да посочи конкретни причини.

Друг служител на летището уточни, че въздушното пространство на Крим е затворено ориентировъчно до 21 ч. московско време в събота. На електронното табло на летището в Симферопол се съобщава за анулиране на съвместен полет на турската авиокомпания "Търкиш еърлайнс" и "Международните авиолинии на Украйна" до Истанбул, насрочен за 21.35 ч. (и българско време).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase