Снимка: БТА

Само седмица след като френското списание "Клоузър" публикува снимки, които според него доказвали любовната връзка на френския президент Франсоа Оланд с Жули Гайе, в днешния си брой изданието, което актрисата съди за клевета, излиза с нови разкрития.

От тях става ясно, че връзката между Оланд и Гайе датира отпреди две години, когато двойката се запознала в ресторант в Париж. Именно там Гайе била пленена от Оланд, след като дотогава тя била яростна поддръжничка на Сеголен Роаял, бившата приятелка на Оланд, от която той има четири деца.

Още по темата
Според "Клоузър" от 2011 г. досега Оланд и Гайе са използвали два апартамента в Париж, за да се срещат, и дори са прекарали няколко уикенда в Южна Франция.

Именно управителят на хотела в Южна Франция, където са отсядали, разкрил аферата им пред изданието.

През тези две години връзката на Оланд с Гайе била белязана от раздели и сдобрявания.

Официалната приятелка на президента Валери Трирвильор знаела за аферата и успяла да ги раздели веднъж. След тази първа раздяла двойката обаче отново се събрала и докато Трирвильор почивала през лятото на 2013 г. сама в Гърция, Оланд и Гайе били в град Тюл и дори не се стеснявали да излизат на обществени места и да пазаруват, пише пък "Фигаро".

Изданието цитира и няколко версии за внезапното влошаване на здравето на Трирвильор.

Според едната тя не е получила нервна криза, а просто кръвното й налягане било много ниско. Според друга тя прекалила с успокоителните, които взела, когато Оланд я предупредил, че сп. "Клоузър" ще публикува нещо скандално срещу него.

Според "Фигаро" отношенията между Оланд и Трирвильор са се влошили доста отдавна, още след посланието в Тwitter, което Трирвильор изпрати в подкрепа на опонент на Сеголен Роаял в битката за парламента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase