Валери Трирвильор. Снимка: Reuters

Партньорката на френския президент Франсоа Оланд – Валери Трирвильор, с която той живее от години, е била приета в клиника, след като погълнала голяма доза лекарства. Това са съобщили нейни роднини пред списание „Льо Поан“, пише ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Роднините на Валери Трирвильор категорично са отхвърлили версията, че става дума за опит за самоубийство. Валери просто е приела прекалено много таблетки, е съобщил неин роднина.

Трирвильор е изпила лекарствата в петък след разговор с Франсоа Оланд за неговите отношения с актрисата Жули Гайе. Повод за изясняване на отношенията е станала публикацията на материал в списание „Клоузър“, в който се твърди, че от няколко месеца френският президент има тайна връзка с актрисата.

По данни на „Льо Поан“ на сутринта, след като изпила лекарствата, Трирвильор започнала да повръща и била приета в болница. Според други медии кръвното налягане на Трирвильор било рязко паднало, тя е имала признаци на преумора. В материал, озаглавен „Валери Трирвильор: трагедията на загадъчната жена“, списанието цитира думи на самата Трирвильор, която била казала, че я обвиняват за всичко, дори за хоспитализирането й.

По данни на телевизия BFM на 14 януари се е състоял консилиум и лекарите са препоръчали на Трирвильр да продължи болничното си лечение.

По данни на „Льо Поан“ и на вестник „Паризиен“ историята с публикацията с твърдения за нова връзка на Франсоа Оланд е била „истински шок“ за Трирвильор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase