Снимка: Reuters

Появиха се нови подробности около убийството на Рийва Стийнкамп, която бе застреляна в ранните часове на 14 февруари от лекоатлета Оскар Писториус. Съседи са чули изстрели, викове и след това още изстрели, идващи от дома на Писториус в нощта, когато бившата моделка беше убита, съобщиха от полицията.

Писториус отрича предумишлено убийство на приятелката си, като твърди, че я объркал за крадец, припомня BBC.

Свидетел обаче чул кавга между 2 и 3 часа сутринта на 14 февруари. Главният разследващ служител - детектив Хилтън Бота, пък съобщава за още един свидетел, който също чул крясъци и изстрели, идващи от дома на лекоатлета.

„Разполагаме с показанията на човек, който казва, че чул изстрели. Отишъл до балкона и видял, че в къщата на Писториус светлините били пуснати. След това чул женски викове на два-три пъти, последвани от изстрели“ , разказва Бота в съда.

Още по темата
По думите на Писториус е нямало никаква кавга.
Самият разследващ детектив е пристигнал в 04:15 сутринта на мястото на инцидента, като адвокатът на Писториус, както и брат му вече били там. Тялото на жената било покрито с хавлии.

Стийнкамп била простреляна в дясната част на главата, дясното бедро и десния лакът. Според следователи куршумите били изстреляни в посока „надолу“, което предполага, че Писториус е бил с протезите си, което пък противоречи на неговото твърдение, че е бил без тях.

Освен това полицията е открила спринцовки и две кутии с тестостерон, който се ползва като допинг.

Съдебното изслушване на съда в Претория, който разглежда молбата за освобождаване на Оскар Писториус под гаранция, бе прекратено и отложено за четвъртък сутринта. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase