Снимка: Reuters

Атентатор самоубиец взриви микробус с местни и чуждестранни работници близо до летището в Кабул тази сутрин, съобщи Ройтерс. Агенцията се позова на очевидец, който видял най-малко девет тела край останките от колата.

Осем от убитите били чуждестранни служители, работещи по договор за международна куриерска компания, пише БТА. Деветият бил афганистански преводач. Отговорност за атентата пое афганистанската бунтовническа групировка Хезб-е-Ислами, като заяви, че покушението е извършено в отмъщение за филма, осмиващ пророка Мохамед.

Още по темата

Жена се взриви в отговор на антиислямския филм, заяви Зубаир Седики, говорител на групировката, която обикновено не извършва подобни нападения, отбелязва Ройтерс.

Филмът "Невинноста на мюсюлманите" предизвика гнева на хиляди в Пакистан, Индонезия и Йемен. Заради прожекция на филма по първоначална информация бе убит и американският посланик в Либия Кристофър Стивънс. По-късно се появи информация, че нападението е било планирано, за да отбележи годишнината от атентатите от 11 септември 2001 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase