Индийският външен министър Соманахали Малая Кришна се опитва да спаси репутацията си, след като на заседание в ООН миналата седмица прочете погрешка изказването на португалския си колега, предаде АФП.

Седемдесет и осем годишният Кришна чел в продължение на три минути текста, преди негов сътрудник да забележи объркването.

По-късно министърът омаловажил гафа, уверявайки журналистите в Ню Йорк, че не е станало нищо страшно. "Пред мен имаше толкова много документи, че неволно съм взел чуждото изказване. Случват се такива неща, за съжаление", добавил той.

Всекидневникът "Хиндустан таймс" днес се пошегува с министъра, като допусна, че объркването е позволило на Индия да изрази признателността си към Португалия - бивша колониална сила, владяла някога днешния щат Гоа.

Има много неща, за които можем да сме благодарни на португалците, отбелязва шеговито вестникът, и дава за пример вкусната местна кухня в Гоа. Най-малкото, което можем да направим, е от време на време да четем някоя тяхна реч.

Опозицията обаче се отнесе към грешката доста по-сериозно. Според говорител на консервативната политическа формация "Бхаратия Джаната" гафът доказва, че "равнището на некомпетентност (на правителството) е достигнало връхната си точка".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase