Общ преглед

При засилени мерки за сигурност в спортна зала в Пхенян днес се състоя приятелски баскетболен мач между ветерани от НБА, начело с Денис Родман, и отбора на КНДР. Срещата се проведе пред погледа на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, като мачът бе в чест на неговия рожден ден, предаде ИТАР-ТАСС.

В залата бе забранено да се внасят видеокамери, фотоапарати, мобилни телефони и всякакви предмети, които биха застрашили живота на височайшите политически особи.

Ким Чен Ун, който е любител на този спорт, бе придружен от съпругата си Ли Сол Чжу. Самата среща в чест на вожда бе организирана от петкратния шампион на американската НБА Денис Родмън, известен със своите ексцентрични изяви на терена и извън него. Той докара в Пхенян други известни играчи като Кени Андерсън, Клифърд Робинсън, Крейг Ходжъс, Дъг Кристи и Чарлз Смит, съобщава БТА.

Мачът завърши с резултат 47:39 за отбора на КНДР.

След края на срещата Родмън заяви, че Ким Чен Ун е "истински лидер, който се грижи за своя народ и народът го обича". Баскетболистът изпя в чест на домакина си и песничката "Happy Birthday".

Междувременно в столицата на Южна Корея - Сеул, протестиращи изляха гнева си от действията на Родман и запалиха негови и на Ким Чен Ун маски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар