Снимка: БГНЕС
Apple Inc. обяви, че временно ще затвори по-голямата част от търгвските си магазини в САЩ, съобщи сайта 9to5mac.com, цитирани от БНР. До това решение се стигна, след като редица магазини бяха разграбени по време на протестите през уикенда в редица американски щати, които бяха провокирани от смъртта на афроамериканец при арестуването му в Минеаполис преди седмица.
 
"Имайки предвид здравето и безопасността на нашите екипи, ние взехме решение да затворим редица наши магазини в САЩ", съобщиха в неделя от Apple пред 9to5Mac.
 
През уикенда магазини на Apple в Минеаполис, Сан Франциско, Портланд (щата Орегон) и Скотсдейл (щата Аризона) бяха унищожени или разграбени. 
 
За момента от Apple не са потвърдили официално информацията, но редица локации на Apple Store посочват "временно затворени" на техните уебсайтове.
 
В края на месец май Apple започна постепенно да отваря отново своите търговски обекти в САЩ, които бяха принудително затворени поради пандемията от коронавирус. Само 140 от 271 магазина бяха отворени след разхлабването на противоепидемичните мерки и преди да избухнат масовите протести през изминалата седмица, които призовават за справедливост относно смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, загинал при полицейски арест. 
Още по темата
 
Магазина Apple Uptown в Минеаполис беше сред първите магазини, който беше вандалски разграбен по време на протестите. 
 
Междувременно в понеделник Apple Inc. обяви, че магазините на компанията в японските градове Токио и Осака ще бъдат отворени отново на 3 юни. А от 27-и май вече бяха възобновени тези в градовете Сакае и Фукуока.
 
Най-големите магазини в Япония ще работят на съкратено работно време, от обяд до 20:00 ч. местно време. Apple също така отбеляза, че мерките за ограничаване на коронавирус ще останат в сила, като тези за социално дистанциране и носене на маски, които ще бъдат задължителни както за персонала, така и за клиентите на търговските обекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase