Снимка: БТА

Новоизбраният вицепрезидент на САЩ Майк Пенс получи остро послание от актьор, участващ в мюзикъла "Хамилтън", на представление на Бродуей, предаде Асошиейтед прес.

След като завесата падна и актьорите излязоха да се поклонят, Брандън Виктор Диксън, който се въплъщава в третия вицепрезидент на САЩ Арън Бър, се обърна директно към Пенс. Новоизбраният вицепрезидент беше сред публиката на вчерашното представление на хитовия мюзикъл. Диксън каза на Пенс, че състоящата се от различни раси и култури театрална трупа се тревожи от идването на власт на Тръмп.

"Господине, ние сме многообразната Америка, която е разтревожена и обезпокоена, че новото правителство няма да защитава нас, нашата планета, нашите деца, нашите родители, заяви актьорът. Надяваме се това представление да ви е вдъхновило да поддържате нашите американски ценности и да работите, представлявайки всички нас", обърна се актьорът към Пенс.

Майк Пенс напусна залата, преди Диксън да завърши речта си, но говорител на трупата каза, че новоизбраният вицепрезидент е останал в коридора и е чул цялото послание.

Пенс беше посрещнат в театъра "Ричард Роджърс" едновременно с одобрителни възгласи и освирквания, съобщи АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase