Снимка БГНЕС, архив

Григор Димитров спечели втори пореден мач, без да загуби сет, и се класира за 1/8-финалите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Рим. В мач от III кръг на клей кортовете в италианската столица поставеният под №8 българин се справи с френския квалификант Терънс Атман със 7:6 (3), 6:3, пише "Сега".

Мачът на "Гранд Стенд Арена" в комплекса "Форо Олимпико" продължи 1:43 ч., след като в първата част 32-годишният хасковлия изпусна аванс от един пробив и трябваше да осъществява обрат в тайбрека. В решаващия дълъг гейм Григор изостана с 0:2 т., но спечели следващите шест поредни разигравания и впоследствие спокойно реализира първия си сетбол на собствен сервис.

Във втория сет Димитров осъществи брейк в шестия гейм и го затвърди за аванс от 5:2. Два гейма по-късно първата ни ракета (№10 в света) стигна до три поредни мачбола при 40:0 и се възползва от третия. Практически през целия двубой нашият тенисист игра с болки в десния глезен, след като още в първия гейм стъпи накриво.

За място на 1/4-финалите българската звезда ще спори с американеца Тейлър Фриц, който отстрани сънародника си Себастиан Корда с 6:3, 6:4. Григор е играл досега два пъти срещу 13-ия в ранглистата Фриц, като двамата са спечелили по една победа. Последният успех е на българина - през май миналата година в Женева - 3:6, 7:5, 7:6 (2). Фриц победи през 2019-а в Мадрид със 7:6 (8), 7:6 (4).

Най-голямата изненада от началото на турнира във Вечния град се случи по-рано днес, когато още в III кръг от надпреварата отпадна световният №1 Новак Джокович. Сръбският водач в схемата игра неузнаваемо слабо срещу чилиеца Алехандро Табило и загуби с 2:6, 3:6 само за 67 минути.

Преди два дни 36-годишният белградчанин претърпя нелеп инцидент след победата си над Корентен Муте. Тогава върху главата на Ноле падна метална бутилка, изсипала се от раницата на навел се за автограф запалянко от трибуните. Часове по-късно сърбинът увери, че е добре и няма сериозни последствия от видимо болезнения момент.

За първи път в кариерата си Джокович отпада толкова рано в на "Мастърс" в Рим. Също така за първи път от 2018 г. той ще играе на "Ролан Гарос", без да има спечелена титла през сезона преди това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase