Снимка: архив Reuters

Бившата №1 в женския тенис Мария Шарапова е отстранена от световната ранглиста. Това съобщиха на официалния сайт на Женската тенис асоциация (WTA).

През изминалата седмица 29-годишната състезателка заемаше 91-ото място в класирането, а в последното издание вече не фигурира сред спортистките, съобщи bTV. В момента рускинята изтърпява 15-месечно наказание заради употребата на забраненото вещество мелдоний.

Още по темата
Първоначално от Международната федерация по тенис отнеха състезателните права на рускинята за срок от 2 години, но Шарапова обжалва решението пред Арбитражния съд в Лозана.

Тя ще се завърне на корта през април 2017 г. и едва след първите си три участия на турнири, името й отново ще попадне в най-престижната тенис класация, съобщават от руското издание TASS.

Петкратната носителка на титли от Големия шлем участва в благотворително състезание на 10 октомври в Лас Вегас, а на 2-ри декември в Мадрид рускинята ще се изправи срещу Гарбине Мугуруса в демонстративен мач на корт, който ще бъде едновременно с тревна и клей настилка.

Междувременно организаторите на Откритото първенство на Франция обмислят да предложат "уайлд кард" на рускинята за надпреварата през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase