Снимка: БГНЕС

"Аз съм пряката жертва на организираната престъпност", заяви съдия Владислава Цариградска по време на изслушването по повод публично изнесена информация за оказан натиск и отправени заплахи към нея и други магистрати във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

"Срещу мен започна медийна атака чрез публикация и ми беше казано, че тя ще бъде свалена, ако аз се отведа от дело, в което участваше Мартин Божанов. При поредно съдебно заседание имаше дръзки и заканителни реплики към мен и предупреждения за семейството ми“, разказа Цариградска за заплахите срещу нея. Тя добави, че „в цялата, представляваща форма на шантаж, дейност участваха адвокатите Велимир Атанасов и Калин Чанков“.

Цариградска посочи още, че има документални основания да подозира, че прокурор Невена Зартова е допринесла за образа на Мартин Божанов чрез осигуряване на „гражданско-прокурорски чадър".

Тя заяви пред народните представители, че са необходими законови промени, за да не се случват подобни неща като на нея.

Освен Владислава Цариградска в залата е поканена и присъства прокурор Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура.

Народните представители приеха днес да изслушат и четиримата бивши заместници на Невена Зартова, които подадоха оставка в един ден заедно с нея. Също така бе приета допълнителна точка да бъдат изслушани днес Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис относно публично изнесени факти и обстоятелства за оказван натиск от Мартин Божанов и групата около него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase