Снимка: podtepeto.com

Младши сержант Ангел Желязков от 68 бpигада Специални сили влезе в съда, след като е в ареста от неделя за умишлено убийство на полицая Добpомиp Лазаpов.

Военният пробол полицая след разправия заради Люба Алексова - дознателка в РУ Карлово. От болницата "Св Георги", където беше настанен 45-годишния Лазаров, по-късно съобщиха, че е починал.

Днес се очаква Пловдивският военен съд, който се ангажира със случая, да обяви решението за командоса.

Адвокатът на подсъдимия Красимир Елдъров обяви в съдебната зала, че полицаят Лазаров не за първи път се заканвал на командоса Желязков.

Една от заканите била: "Педерастче малко, ще те убия!".

Той добави, че в неделя вечерта също е имало обаждания от страна на полицая до командоса, в които той му е казал, че ще дойде да се разберат.

Още по темата

"Недей идвай, не желая да имаме конфликти", отвърнал Желязков. В крайна сметка обаче в 23:30 часа в неделя полицаят отишъл пред блока му на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив.

"Той се е подготвял да го нападне, защо иначе е бил толкова път от Сопот до Пловдив", попита адвокат Елдъров.

По думите му командосът е извадил нож, за да защити не само своя живот, но и този на дознателката Люба Алексова, която до този момент е била с него.

Защитникът посочи, че след като е намушкан полицая, командосът му е оказал помощ, съдействал е да бъде качен в линейката.

"Какво направи, бе човек?" - били думите на полицая. Командосът му отвърнал: "Нали ти казах да не идваш, опропасти ми живота".

Адвокат Елдъров попита в залата и защо разследващите не дават информация къде е оръжието на полицая. Той изказа съмнение, че служителят на реда не е отишъл пред блока на военния невъоръжен.

От своя страна прокурорът Ангел Узунов посочи, че във фаталната нощ командосът е носил в себе си два ножа. Единият е бил джобен, сгъваем, с надпис "Гербер" и сувенирен.

С втория нож е пробол съперника си. Обвинителят подчерта, че до момента има само едно категорично доказателство за отправена закана за убийство от страна на полицая към военния. "Това е станало на 17 или 18 май, а не в деня на инцидента", уточни прокурорът, цитиран от "24 часа".

Самият командос се разкая пред военния съд: "Не съм имал намерение за конфронтация. Всячески се опитах да избегна конфликта, но не успях. Защитавах се. Действах при самозащита. Моля за по-лека мярка за неотклонение. Съжалявам за случилото се", заяви Ангел Желязков.

Очаква се Пловдивският военен съд да обяви решението в 15:30 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase