Снимка: Булфото

Състав на Районния съд в Харманли определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и спрямо последните петима пълнолетни, които са участвали в бунта в регистрационно - приемателния център за мигранти в Харманли миналия четвъртък. Мярката е наложена на Фазел Ахмадзай, Фахимхан Сафи, Муджип Хахман, Хабиболрахман Мангал и Шерага Гуламсахи Хасан.

Още по темата
Делото бе гледано от втори за деня съдийски състав със съдия Ива Гогова, след като първият състав със съдия Минка Китова постанови арест за 10 души в две поредни дела по-рано днес.

Мигрантите са обвинени в хулиганство, отличаващо се с особени цинизъм и дързост. Законът предвижда лишаване на свобода до 5 години, ако те бъдат признати за виновни по това обвинение.

Районната прокуратура в Харманли подготвя спрямо тях обаче и обвинения за унищожаване на държавно имущество и за телесни повреди. Те ще бъдат готови след изготвянето на съдебни експертизи.

Последни в залата на съда за налагане на мерки за неотклонения влязоха и тримата непълнолетни афганистанци, които също са обвинени в хулиганство от прокуратурата. След като съдът им наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", те ще бъдат настанени в отделно помещение за лишаване от свобода, а с тях ще работи инспектор от Детска педагогическа стая, обясни държавният обвинител Маргарит Стоилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase