Снимка: архив, Булфото

Окръжната прокуратура в Русе предаде на съд двама румънци, които извършили грабежи, като се представяли за полицаи, съобщиха от държавното обвинение.

Кристиан В. и Кристиан Д. са обвинени в това, че на 4 юни тази година ограбили в Русе украинец, като му взели 400 долара. Ден по-късно бил обран и молдовец, като двамата задигнали от него 400 евро.

Обвиняемите живеели в Букурещ, не работели и имали нужда от пари. Решили, че с началото на туристическия сезон много чужденци минават през Румъния и България на път за курортите.

Снабдили се с два автомобила с българска регистрация, осигурили лампа, наподобяваща полицейска, стоппалка, карти за легитимиране като полицейски служители, както и пистолет.

И двата грабежа извършили по идентичен начин - спрели чуждестранни автомобили в Русе, представили се за полицаи, питали дали се носят наркотици, оръжие или други забранени предмети, а след това искали от пътниците да им покажат парите и цигарите, които имат у себе си.

В момента, в който чужденците показвали носените от тях банкноти, двамата бързо предприемали действия по грабежа. Веднага след това напускали страната и се връщали в Румъния.

По искане на прокуратурата на двамата е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase