Снимка: архив, Булфото

"Да гние в затвора циганката от Нови пазар!" – така близки приятели на убития културист Николай Димов проклинат обвинената за смъртта му Анита Мейзер. По думите им обвинената миска заслужава смъртно наказание, каквото в България обаче не съществува.

Никой от приятелите на погубения спортист не вярва на версията на Анита, че съпругът й доброволно е бил вързан със свински опашки, за да бъде сниман като реклама за силата си, която трябвало да бъде пратена на бъдещ негов работодател.

Още по темата

Близки на убития подозират, че фаталната развръзка е обвита в още много тайни, а мотивите най-вероятно са много различни от публично известните. Те тотално отхвърлят бляскавия имидж, който сексбомбата си е изградила чрез агресивна реклама.

Определят Мейзер като меркантилна жена, която не се спира пред нищо за пари. Самата тя била стисната и не чак толкова благородна и човечна, колкото я изкарват след ареста й.

В подкрепа на тези свои твърдения познати на убития посочват пред "България днес" факт, известен само най-доверените й хора. Става дума за отношенията на Мейзер с първия й съпруг Живко Желев от село Белеградец, който е баща на дъщеря й.

Човекът умрял преди около три години, а първата работа на силиконката била да заведе дела за наследството, което се полагало на общото им дете. След куп съдебни драми и запори на имуществото в края на 2013 г. се стига до подялба на наследството - апартамент във Варна, къща в Нови пазар и земеделски земи.

Познати на Желев са възмутени, че богатата му бивша жена е поискала да прибере каквото може след смъртта му.

В подкрепа за тъмната страна от характера на Мейзер са и думите на Мартин Златев, който познава семейството на убития от 20 години.

Майката на покойния научила за смъртта му именно от Анита. Мартин Златев е трябвало да вземе майката на културиста от вилата й над Виница. По пътя тя звъннала на Мейзер, която по телефона й казала: "Синът ти се обеси".

"Тази жена (Анита Мейзер – бел. авт.) й затвори телефона по най-грозния начин. Ние не казвахме на майката до последно, за да може в районното управление да й обяснят, но тази жена се държа грозно. Трагедията беше неописуема", посочи Златев.

Експертизите се бавят

Все още не са готови химическите експертизи, които трябва да установят дали убитият културист е вземал анаболи или други медикаменти, с които да помпа мускулите си. Очаква се резултатите от тях да покажат какви химически вещества е имало в тялото на Николай Димов преди смъртта му. От тях ще стане ясно и дали той не е бил упоен умишлено, преди да бъде ликвидиран.

Не е готова и съдебномедицинската експертиза, която трябва да покаже точно какви наранявания са причина за смъртта на спортиста. Не е ясно и кога прокуратурата ще разреши на близките да вземат тялото на Димов, за да го погребат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase