Снимка: архив, Булфото

Анита Мейзер дойде през нощта до апартамента ми, разтреперана и в голяма паника. Каза, че някой е убил мъжа й, разказа Кирил Вълчев, известен с прякора Киро Скалата.

Скалата и Мейзер живеят в една сграда, като Анита притежава 3 апартамента, два от които отдава под наем. Киро Скалата също държи два апартамента под нея и затова Мейзер, с помощта на чип, е можела да се качи до дома му и да потърси помощ.

"Това е трагедия. Затова не исках да се заминавам да коментирам нещо, което е толкова сериозно и страшно", каза Скалата пред Нова тв, като уточни, че няма право да разкрива почти нищо от това, което е дал като показания в полицията.

Още по темата

Все пак той подчерта, че във въпросната вечер, а и преди това, не е чул да има скандали, бой или напрежение в дома на Анита и Николай.

"В момента не съм активен в бизнеса, имам малко дете на година и два месеца", сподели още Кирил Вълчев. Във въпросната вечер той нахранил детето и си леглал рано. Затова, когато Анита позвънила среднощ на вратата му с тази новина, помислил, че сънува.

"Казах й: "Звънни на 160!", помня го едно време от комунизма, не съм звънял никога на полицията. Оказа се, че не е това телефонът, разбира се", каза още Скалата.

По думите му звучи нелогично Анита да е убила Николай, защото той е голям мъж, а тя е 52-килограмова жена.

"Такъв силен младеж, той е квадратен, 100 килограма, цял живот се занимава със силови спортове", добави още Вълчев.

Той разказа, че благодарение на Анита - Николай е заминал да гради кариера в Америка, а самият той го вдъхновил с няколко истории за успеха.

На въпроса дали според него между Мейзер и убития е имало някаква игра, било то и сексуална, Вълчев коментира: "В последните години човешкото извращение и падение е огромно, всички са станали извратени, секса е извратено удоволствие".

Анита Мейзер е обвинена в убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагане на подкуп на длъжностно лице. Във вторник Апелативният съд във Варна реши да я остави за постоянно в ареста.

В няколкото минути, в които Анита Мейзер имаше възможност да говори пред журналисти вчера, тя обвини сестрата на съпруга си, че я притиска с влиянието си на общински съветник.

Въпреки това Мейзер изяви желание да говори с нея, защото "двете имаме какво да си кажем", а и обвиняемата иска да докаже, че не е виновна за смъртта на съпруга си.

"Има въздействие от страна на сестра му, която е общински съветник и има сериозни връзки. Мачкат ме по най-ужасен начин", каза през сълзи Мейзер.

"Искам да умра достойно. Не искам да ме мачкат, защото имайки подобна намеса, аз не мога да се боря срещу цял народ, както през 2014-та", заключи миската на влизане в съдебната зала. Минути по-късно тя бе изведена от там, с белезници на ръце и отведена отново в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase