Снимка: bTV

Шофьорът, който премаза с луксозния си джип "Хамър" човек в Пазарджик, излиза от ареста срещу гаранция от 3000 лева. 27-годишният Иван Янакиев уби пешеходеца на 18-ти декември.

Охранителна камера на булеварда, на който се разигра трагедията, показа, че секунди преди удара 3-тоннният джип се движи с над 100 км/ч.

Още по темата

Таймерът на видеото отчита под 3 секунди времето, в което возилото изминава разстоянието от  около стотина метра.

Близките на загиналия са потресени от решението на съда в Пазарджик, съобщи bTV.

Веднага след фаталния инцидент, шофьорът бе тестван с дрегер, който не откри наличието на алкохол.

След престъплението шофьорът бе задържан за 24 часа, но после беше пуснат. По-късно обаче бе арестуван наново, а днес отново освободен под парична гаранция.

Янакиев е добре познат на полицията. Той е санкциониран многократно за различни нарушения на пътя. Книжката му е била отнета в началото на 2015 година заради шофиране под въздействие на наркотици.

"Бил е задържан и съответно му е отнето свидетелството за правоуправление, както и временно спрян джипът от движение. И ето, че буквално месец, след като той е възстановил възможността си да управлява моторно превозно средство – прави тежка катастрофа", коментира при задържането му говорителят на Областната дирекция на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase