Снимка: Архив Булфото

Великотърновският окръжен съд отложи делото срещу Петко Петков, известен като стрелеца от Лясковец, за 10 ноември, съобщи БТА.

Още по темата

Причината е, че защитата на подсъдимия поиска отново да бъде изгледан видеозаписът от специализираната полицейска акция в дома на Петков от 14 март 2014 година.

Целта е да се прецизират част от репликите на участниците в операцията и да се види дали съвпадат с вписаните в хартиения носител.

Адвокатите на Петков настояват да бъде призован отново експерт от Националния институт по психология към МВР.

Съдът отхвърли исканията на Петко Петков за възстановка на акцията.

Обвинението против Петков е, че на 14.03.2014 г. в Лясковец при специализирана полицейска операция в дома му той предумишлено е направил опит да умъртви шестима полицейски служители, като единият от тях - Емил Шарков, е загинал.

На Петко Петков е повдигнато и обвинение и за незаконно притежание и съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

В рамките на днешното заседание съдебният състав изслуша ученици от СОУ "Максим Райкович", което се намира непосредствено до жилището на обвиняемия.

По време на днешния разпит едно от момчетата разказа, че първият конфликт между него и обвиняемия е станал преди две години. Младежът обясни, че той и негови приятели са си играли на площадка в близост до дома на Петков, от където той ги е изгонил.

Стрелецът обаче обвини детето, че лъже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase