Снимка: архив Булфото

Ученици обвиниха Петко Петков, прочул се като стрелеца от Лясковец, в агресия. Той обаче обяви думите им за лъжа.

Това се случи по време на заседанието срещу Петков, което започна в съда във Велико Търново днес. Мъжът е обвинен в убийството на баретата Емил Шарков и опита за убийство на други петима негови колеги през март миналата година.

Още по темата

Заседанието на съда днес започна с разпит на ученици от СОУ "Максим Райкович" в Лясковец. От призованите седем деца в съда обаче се явиха само две, съобщи "Фокус". Не се яви и призованият педагогически съветник.

Децата бяха повикани от защитниците на Петков, за да се направи психологически портрет на обвиняемия и да се установи дали той наистина е бил сериозна заплаха за учениците. След трагедията миналата година стана ясно, че младежите често се оплаквали от агресията на Петков, който ги заплашвал и целел с буркани.

По време на днешния разпит едно от момчетата разказа, че първият конфликт между него и обвиняемия се е случил преди две години. Младежът обясни, че той и негови приятели са си играли на площадка в близост до дома на Петков, от където той ги е изгонил.

Стрелецът обаче обвини детето, че лъже. Той отново обяви, че е невинен и ще го докаже в съда.

Кървавата трагедия се разигра на 14 март 2014 г. в Лясковец, след като отряд барети атакува жилището на Петков, а той откри огън по тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase