Снимка: Булфото

Условна присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок получи гръцкия студент Христос Боскос за катастрофата на бул. "Победа" в Пловдив, при която сериозно пострада 16-годишната ученичка Катерина Матеева.

Другият виновник за мелето – Васил Калев, получи една година условна присъда, с три години изпитателен срок.

Освен това гъркът няма да шофира три години автомобил, а вторият виновник - две.

Още по темата

Присъдата бе прочетена от съдия Теофна Спасова, а двамата ще трябва да платят и над 12 000 лева неимуществени вреди, както и 4 000 лева разноски по делото.

Родителите на Кари бяха доволни от присъдата: "Крайно време е хората да спазват правилата за движение по пътищата, за да не загиват толкова много хора", заявиха пред Dnes.bg след делото родителите на момичето.

Според тях не може да се акцентира само върху неправилното паркиране и дребните глоби.

Гъркът не присъства в залата, а адвокатът му Кутрянски заяви, че не е доволен от присъдата, тъй като според него клиентът му трябвало да получи само глоба.

Dnes.bg припомня, че на 19 май 2014 година стана катастрофа, при която на автобусна спирка в Пловдив бе блъсната 16-годишната ученичка Катерина Матеева.

Тогава гръцкият студент е карал спортния си "Нисан" с 98 км/час, когато е навлязъл в кръстовището на ул "Победа" и ул. "Полк. С. Муткуров" на червен светофар. Тогава се е блъснал в завиващия наляво "Мерцедес" на Калев, който пък е преминал на жълт светофар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase