Снимка: БТА

По-скоро личен мотив стои зад убийството на 16-годишния младеж, намерен вчера в Борисовата градина, заяви пред
журналисти главният прокурор Сотир Цацаров и допълни, че тази версия се оформя като водеща при разследването на жестоко престъпление.

Тялото на момчето беше намерено вчера около обяд в Борисовата градина, като първоначалният оглед установи прободни рани в тялото му. Убитият тийнейджър е деветокласник в Търговско-банковата гимназия в София.

Главният прокурор се въздържа от повече коментари по темата, за да не се затруднява работата на разследващите. По думите му се изясняват всички контакти и последни разговори, които е имал убитият младеж.

Още по темата

"Може да бъдете сигурни, че се работи с изключително голям капацитет и се работи с най-доброто, с което разполага МВР и прокуратурата", обясни Цацаров.

Той допълни, че работата на разследващите органи не е спирала и през нощта. "Бъдете сигурни, че ако има информация, която може да бъде дадена, ще бъде дадена".

Фактът, че няма достатъчно охрана е в компетентността на общината, но този проблем се разглежда заедно с разследването на убийството, коментира още главният прокурор.

Макар да заяви, че се е запознал с идеите за промени в Закона за съдебната власт и да има лично становище, Цацаров се въздържа от коментар, за да не "задава тона на системата" по време на обсъждането на текстовете до 20 юни. А позицията на прокуратурата ще е ясна 5 дни по-късно. Така прокуратурата няма да се съобрази с поставения срок 15 юни. Този срок, зададен от правосъдното министерство, Цацаров определи като "меко казано несериозно".

Главният прокурор все пак каза, че намира позитиви и негативи в предложените промени, но отказа да посочи кои са
повечето.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase