Цар Киро Снимка: архив, Булфото

Състав на Окръжен съд - Пловдив постанови спрямо Кирил Рашков - Цар Киро постоянна мярка "Задържане под стража". Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Още по темата
Рашков е в ареста от седем месеца, а промяна на мярката според адвокатите му е наложителна заради силно влошено здраве в следствие на диабет и сърдечно заболяване. В тази връзка защитниците на фамилия Рашкови поискаха съдебно-медицинска експертиза от кардиолог, невролог и ендокринолог. Съдът е преценил обаче, че при спазване на определен режим заболяванията не пречат на Рашков да остане в ареста.

Срещу Кирил Рашков са повдигнати три обвинения, две от които са за държане и незаконно пренасяне през границата на страната - ГКПП "Капитан Андреево" силно действащо отровно вещество - 501 г живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ.

Той е обвинен и за неправомерно притежаване на бронзови и сребърни монети, археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Съдът е намерил, че не са налице новопостъпили обстоятелства, за да бъде изменена най-тежката мярка за неотклонение спрямо него. Освен това той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода, а доказателствата по делото, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен.

Съдът е преценил, че е налице и реална опасност да се укрие и да извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase