Пресконференцията в Пазарджик. Снимка Dnes.bg

Убиецът на началничката на кметския кабинет в Пазарджик Татяна Стоянова е изстрелял 5 куршума по нея. Това съобщи градоначалникът Тодор Попов на извънреден брифинг.

Кметът се разплака в началото на пресконференцията, посветена на убийството на дясната му ръка. Вчера Стоянова беше разстреляна пред дома й около 18.30 часа. Сълзите на Попов не спряха да текат през цялото време. Накрая той прекрати брифинга, защото не издържа на напрежението.

Още по темата
„Не мога да си дам отговор защо и как може някой да я застреля като куче?”, попита в началото Попов. Той съобщи и че е разбрал, че куршумите, изстреляни по Стоянова, са пет, но не може да уточни дали всички са били в областта на главата.

„Искам да избегна всички спекулации относно причините. Тя беше професионалист и отговорен човек, нямаше нищо общо с обществените поръчки и проектите за града и не е била фактор при взимане на решения. Тя само осъществяваше координацията между звената и беше говорител на общината“, каза кметът. Той потвърди, че Стоянова е била дясната му ръка.

„Много бяхме близки, познаваме се от 15 години, но не бяхме толкова близки в лично отношение, за да знам дали мотивът за убийството е личен“, обясни градоначалникът. Попов отново разказа, че вчера Татяна Стоянова не е изглеждала видимо притеснена, дори напротив – била е весела. „Празнувахме именния й ден вчера.”, каза кметът.

Според него убийството не цели да бъде сплашен. Той не се страхува за живота си и е отказал допълнителна охрана.

„Страхувам се не за живота си, а че цялото ни общество е тежко болно. Ако е било срещу мен, нямаше да съм тук сега“, каза той. Кметът обясни и че не е давал основание за заплахи, гледал да си върши работата съвестно.

„Няма нови сведения до този момент. Прави се втори оглед в момента, работим по няколко версии, но не можем да ги оповестим”, заяви пред Dnes.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Татяна Стоянова беше убита вчера вечерта. Убиецът е причакал пиарката на кмета, докато тя паркирала автомобила си. Жената е застреляна с няколко куршума.

Татяна Стоянова е шеф на кабинета от 2007 година, когато Тодор Попов печели първия си мандат. Тя беше координатор и говорител на всички основни звена в администрацията на община Пазарджик. Хора от общината я сочат като "дясната ръка" на градоначалника. Убитата дълги година е била журналист. Тя не е семейна и няма деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase